LIVE

Κορωνοϊός

Κολοκύθα ντοφινουά

kolokutha-dophi

Mια παραλλαγή του περίφημου gratin dauphinois με την εποχική κίτρινη κολοκύθα. Ένα εύκολο πιάτο της ορεινής χωριάτικης γαλλικής κουζίνας για ορεκτικό ή κύριο πιάτο που γίνεται σε χρόνο dt.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Bάζετε τις φέτες κολοκύθας και πατάτας σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνετε καλά και στρώνετε τις φέτες εναλλάξ σε ένα στρογγυλό πυρέξ.

Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κορν φλάουρ και ανακατεύετε με αβγοδάρτη για 1 λεπτό. Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να δέσει το μίγμα. Αποσύρετε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο.

Αδειάζετε την κρέμα στο σκεύος με την κολοκύθα και ψήνετε για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρέσκο θυμάρι.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή στο Olivemagazine.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης