LIVE

Κορωνοϊός

Μπιφτέκια κοτόπουλου γεμιστά με ξινομυζήθρα

ΝΕΤ-mpifteki-kotopoulo-gemista-me-xunomizithra

Η κρητική ξινομυζήθρα δίνει άλλο άρωμα και γεύση σε αυτά τα σπιτικά μπιφτέκια. Καθημερινό φαγητό για όλη την οικογένεια που φτιάχνεται στο πι και φι και το λατρεύουν τα παιδιά.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε διαδοχικά όλα τα υλικά και ανακατεύετε. Ζυμώνετε πολύ καλά και αν το μίγμα έχει παραπάνω υγρασία προσθέτετε λίγη ακόμα φρυγανιά ώστε να πλάθεται πιο εύκολα. Αν είναι στεγνό, ρίχνετε ελάχιστο νερό.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε την ξινομυζήθρα με λίγο γάλα μέχρι να ενωθούν και το μίγμα να πλάθεται σε μικρές μπάλες. Αν η ξινομυζήθρα είναι αρκετά υγρή και δεν τρίβεται, δεν θα χρειαστείτε γάλα.

Ξεχωρίζετε τον κιμά σε ίσα μέρη (όσο ένα μπιφτέκι) και τα απλώνετε σε μια πιατέλα. Τοποθετείτε στη μέση από μια μπαλίτσα ξινομυζήθρα και πλάθετε με προσοχή, ώστε να κλείσετε την ξινομυζήθρα στο κέντρο του κιμά.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Αλείφετε ένα ταψί με ελαιόλαδο και τοποθετείτε τα μπιφτέκια. Ψήνετε για 15-20 λεπτά και σερβίρετε ζεστά.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή στο Olivemagazine.gr 
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης