Τα μαγειρέματα της καραντίνας: Ελαφρύ κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού και χειροποίητες πίτες

Τα μαγειρέματα της καραντίνας: Ελαφρύ κεμπάπ με σάλτσα γιαουρτιού και χειροποίητες πίτες

Κεμπάπ δια χειρός Λάμπρου Βακιάρου. Γρήγορο, πικάντικο, αρωματικό -το σουμάκ αποκάλυψη!- η απόλυτη healthy εμμονή για όλη την παρέα. Συνοδεύεται με σπιτικές αλάδωτες πιτούλες!

KEBAP
Κεμπάπ: Προθερμαίνετε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέτετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίζετε για 5 – 6 λεπτά.

Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε τα δύο είδη κιμάδων, το μαϊντανό, το αλάτι και τις φέτες ψωμί που έχετε στύψει καλά.

Μόλις το κρεμμύδι είναι έτοιμο, προσθέτετε στο τηγάνι όλα τα μπαχαρικά και μαγειρεύετε για άλλο 1 λεπτό.

Αδειάζετε το μείγμα του κρεμμυδιού στον κιμά και πλάθετε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Προθερμαίνετε το φούρνο στο 200 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα ταψί προσθέτετε τις πιπεριές και τις ντομάτες, ραντίζετε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε για περίπου 30 – 40 λεπτά.

Παίρνετε λίγο κιμά, τον ανοίγετε ελαφρά στην παλάμη, τοποθετείτε το ξυλάκι στο κέντρο και κλείνετε έτσι να καλύψετε τον κιμά. Σφίγγοντας την παλάμη απλώνετε τον κιμά κατά μήκος στο ξυλάκι για να σχηματίσετε ένα κεμπάπ. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με όλο τον κιμά. Τοποθετείτε τα κεμπάπ σε ένα ταψί.

Βγάζετε από το φούρνο τα λαχανικά και αλλάζετε τη ρύθμιση σε δυνατό γκριλ. Τοποθετείτε το ταψί με τα κεμπάπ στη δεύτερη θέση του φούρνου, ψήνετε για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια, τα γυρίζετε από την άλλη για άλλα 4 – 5 λεπτά (δεν πειράζει αν καεί ελαφρά το ξυλάκι στις άκρες).

Σε ένα κάδο του μπλέντερ ή σε ένα μεγάλο μούλτι προσθέτετε το γιαούρτι και ένα από τα ψημένα λαχανικά (τομάτα, πιπεριά Φλωρίνης, πράσινη πιπεριά) και πολτοποιείτε.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης