Μπιτόκ α λα ρους με μανιτάρια

Μπιτόκ α λα ρους με μανιτάρια

Το περίφημο γαλλικό πιάτο με μπιφτέκια και τηγανητά αβγά της αστικής αθηναϊκής κουζίνας της δεκαετίας του ’70, εδώ σερβίρεται και με μανιτάρια.

bitok
Μπιφτέκια: Σε ένα τηγάνι λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το μπέικον και το κρεμμύδι και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτετε το σκόρδο και τα μανιτάρια, δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε τα υλικά να μαγειρευτούν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρετετο τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει το μίγμα.

Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτετε το μίγμα των μανιταριών και ζυμώνετε καλά. Πλάθετε τέσσερα μεγάλα μπιφτέκια, τα καλύπτετε με μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες. Προθερμαίνετε τον φούρνο στο γκριλ στους 200οC. Ψήνετε τα μπιφτέκια για 8΄-10΄ από κάθε πλευρά. Στο μεταξύ ετοιμάζετετη σάλτσα μανιταριών.

Σάλτσα μανιταριών: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους, να εξατμιστούν και να ροδίσουν.

Πασπαλίζετε με το αλεύρι και σβήνετε με τον χυμό πορτοκάλι. Προσθέτετε τον ζωμό, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύετε για 6΄-8΄ μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μοιράζετε τα μπιφτέκια σε πιάτα και από πάνω τη σάλτσα μανιταριών. Γαρνίρετε με ένα τηγανητό αβγό και σερβίρετε αμέσως.

Δείτε όλα τα υλικά και αναλυτικά τη συνταγή στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης