Μοσχαράκι με κυδώνια και αρμπαρόριζα

Μοσχαράκι με κυδώνια και αρμπαρόριζα

Τα κυδώνια και η αρμπαρόριζα «μεταμορφώνουν» το μοσχαράκι σε ένα γκουρμέ πιάτο. Το ιδιαίτερο σε αυτήν την συνταγή δεν είναι μόνο η νοστιμιά του, αλλά και ο αρωματικός του χαρακτήρας.

mosxaraki
Καθαρίζετε τα κυδώνια και βάζετε τις φλούδες και τα κουκούτσια σε ένα κομμάτι τούλι. Δένετε με σπάγκο μαγειρικής και το κρατάτε στην άκρη. Τα κόβετε σε κυδωνάτες φέτες τις οποίες ρίχνετε σε ένα μπολ και τις ραντίζετε με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το κρέας και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2΄-3΄.

Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε την κανέλα, την αρμπαρόριζα και 250 ml ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το πουγκί με τις φλούδες των κυδωνιών, κλείνετε με το καπάκι και σιγοβράζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 ώρα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι απλώνετε τις φέτες των κυδωνιών, ρίχνετε 200 ml νερό και τη ζάχαρη. Αφήνετε τις φέτες να καραμελώσουν. Μεταφέρετε τα κυδώνια στην κατσαρόλα, ανακινείτε το σκεύος και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 30΄ μέχρι να μελώσει η σάλτσα του φαγητού.

Δείτε αναλυτικά τις αναλογίες και ολόκληρη τη συνταγή στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης