LIVE

Κορωνοϊός

Αχνιστό ψάρι με παντζαροσκορδαλιά

psarinet

Το αγαπημένο ψάρι που δεν λείπει από το καθημερινό τραπέζι αχνίζεται στον φούρνο με μυρωδικά και κρασί, ενώ σερβίρεται με μια φανταστική σκορδαλιά με παντζάρια.

Υλικά
Για το ψάρι:
4 ψάρια, 500-600 γρ. το καθένα (όπως φαγκρί, τσιπούρα, λαβράκι, λυθρίνι)
150 ml λευκό ξηρό κρασί
50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 λεμόνια σε φέτες
1 φλιτζάνι φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (θυμάρι, άνηθο, θρούμπι, μαντζουράνα)
αλάτι
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Για τη παντζαροσκορδαλιά:
100 γρ. ψίχα από μπαγιάτικο, χωριάτικο ψωμί
200 γρ. βολβούς από παντζάρια, βρασμένους
3 σκελίδες σκόρδο, χωρίς το πράσινο φύτρο
3 κουτ. σούπας καρυδόψιχα
80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουτ.σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
αλάτι
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης