Χοιρινό με αρακά και πατάτες

Χοιρινό με αρακά και πατάτες

Ο Λάμπρος Βακιάρος ετοιμάζει ένα θρεπτικό και νόστιμο φαγητό, που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι. 

xoirino_me_araka
Κόβετε το κρέας σε κομμάτια περίπου 5×5 εκατοστών, τα λαδώνετε με τις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδου και τα αλατοπιπερώνετε.

Προθερμαίνετε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή θερμοκρασία (8-9) και τσιγαρίζετε το κρέας σε δύο δόσεις, έτσι ώστε να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα, χωρίς να πέσει η θερμοκρασία στο σκεύος και να βράσει.

Αφαιρείτε προσωρινά το κρέας και προσθέτετε άλλες 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Συνεχίζετε με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και τσιγαρίζετε για 3 – 4 λεπτά.

Επαναφέρετε στην κατσαρόλα όλο το κρέας, προσθέτετε τον πελτέ και το αλεύρι και ανακατεύετε. Σβήνετε με το κρασί και αφού έχει σχεδόν εξατμιστεί, προσθέτετε το ζωμό. Χαμηλώνετε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε με μισάνοιχτο καπάκι για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Στη συνέχεια, προσθέτετε τον αρακά και τις πατάτες, λίγο επιπλέον ζωμό (αν χρειάζεται) και μαγειρεύετε για 20 – 25 λεπτά ακόμα. Περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος προσθέτετε τον άνηθο και το χυμό λεμονιού. Σερβίρετε και βάζετε επιπλέον φρέσκο πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και γιαούρτι.

Βρείτε τις αναλογίες και τα υλικά της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης