Φασόλια με λάχανο

Φασόλια με λάχανο

Το λάχανο χαρακτηρίζει την κουζίνα της βόρειας Ελλάδας, γι’ αυτό και αρκετά πιάτα εμπλουτίζονται με αυτό. Εδώ φτιάνουμε τα φασόλια με λάχανο. Δεν πιστεύετε πόσο νόστιμο και ξεχωριστό φαγητό είναι μέχρι να το μαγειρέψετε.

fasolia-me-laxano
Βάζετε τα φασόλια να βράσουν σε άφθονο νερό με το φύλλο δάφνης και 1 κουτ. γλυκού αλάτι για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τα σουρώνετε.

Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το λάχανο, το καρότο και το σέλερι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 - 3 λεπτά ή μέχρι να μαραθεί το λάχανο.

Προσθέτετε τον πελτέ, τα φασόλια, το κόκκινο πιπέρι, αλάτι, μαύρο πιπέρι και περίπου 800 ml νερό. Κλείνετε με καπάκι και σιγομαγειρεύετε για περίπου 45 -50 λεπτά μέχρι να βράσουν καλά τα φασόλια, χωρίς να διαλυθούν, και να χυλώσει ωραία το φαγητό. Το σερβίρετε ζεστό με επιπλέον κόκκινο πιπέρι και τραγανό ψωμί αν θέλουμε.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης