Πικάντικο μπουγιουρντί για μερακλήδες

Πικάντικο μπουγιουρντί για μερακλήδες

Το μπουγιουρντί είναι από τους πιο εύκολους και μερακλίδικους μεζέδες όταν θέλετε να φτιάξετε κάτι στα γρήγορα για να το απολαύσετε με ένα καραφάκι ούζο ή τσίπουρο.

bougiournti
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κόβετε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο (30x30) και από πάνω τοποθετείτε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ίδιων διαστάσεων.

Ξεφλουδίζετε την ντομάτα και την κόβετε σε μικρά κυβάκια. Κόβετε την καυτερή πιπεριά σε λεπτές ροδέλες κρατώντας τα σπόρια.

Βάζετε στο κέντρο της λαδόκολλας τη φέτα, τα κυβάκια ντομάτας, την καυτερή πιπεριά και πασπαλίζετε με την πάπρικα και τη ρίγανη. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και τελειώνετε με το κασέρι Σοχού σε μικρά κυβάκια. Τυλίγετε με τη λαδόκολλα για να μη χυθούν τα ζουμιά και κλείνετε καλά με το αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.

Βγάζετε το μπουγιουρντί από τον φούρνο, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και το σερβίρετε στη λαδόκολλα συνοδεύοντας με φέτες φρυγανισμένου ψωμιού.

Tips
*Πού θα βρω κασέρι Σόχου; Στα σούπερ μάρκετ Μασούτης και σε επιλεγμένα καταστήματα των σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης. Αναζητήστε το και σε επιλεγμένα ντέλι όπως το Μιράν, Ευριπίδου

Κλείσιμο
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης