Πατσάς: Το φαγητό του -αλλοτινού- ξενύχτη γιορτάζει

Πατσάς: Το φαγητό του -αλλοτινού- ξενύχτη γιορτάζει

 Παγκόσμια μέρα Πατσά σήμερα, 24 Οκτωβρίου και σας παρουσιάζουμε πράγματα που δεν γνωρίζατε για το συγκεκριμένο, αρκετά ιδιαίτερο, έδεσμα!

patsas-575x383
Δεν είναι κομμάτι που επιλέγει ο μέσος Έλληνας να βάλει στο τραπέζι και ο λόγος δεν είναι η τιμή αλλά κυρίως η βαριά μυρωδιά και η σκληρή υφή του. Το να πείσεις δε κάποιον να δοκιμάσει πατσά ενώ έχει ήδη δηλώσει βροντερά με σχετικά επιφωνήματα αηδίας ότι δεν πρόκειται ποτέ να τον βάλει στο στόμα του είναι γαστρονομικός άθλος. Για τους λίγους όμως που επιλέγουμε να τον μαγειρέψουμε υπομονετικά για να απολαύσουμε κάθε ρουφηξιά της σούπας όταν έρθει αχνιστή στο πιάτο, αυτά είναι «ψιλά γράμματα». Ο πατσάς μπορεί να μεταμορφωθεί στο απόλυτο φαγητό «της θαλπωρής», αυτό είναι γεγονός, αρκεί να έχεις ανοιχτή γαστρονομική αντίληψη για να το καταλάβεις.

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης