Τυρόπιτα με απάκι σε φόρμα κέικ

Τυρόπιτα με απάκι σε φόρμα κέικ

Αυτή η τυρόπιτα περιέχει απάκι και ψήνεται σε φόρμα κέικ. Ο Λάμπρος Βακιάρος μάς δίνει την πιο νόστιμη πρόταση για μία εναλλακτική τυρόπιτα.

Tyropita_se_forma_me_apaki
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Ταυτόχρονα, σε ένα μικρό τηγάνι προσθέτετε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί βάζετε το ψιλοκομμένο απάκι. Τσιγαρίζετε για 2 – 3 λεπτά ή έως ότου αρχίσει να καβουρδίζεται και να απελευθερώνει τα αρώματά του.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε όλα τα τυριά, τα αβγά, το θυμάρι και το απάκι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Παίρνετε μια κλασική στρογγυλή φόρμα για κέικ και τη λαδώνετε καλά. Τοποθετείτε το πρώτο φύλλο κρούστας στη φόρμα και με ένα πινέλο το λαδώνετε. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα.

Αδειάζετε όλο το μίγμα με τα τυριά στη φόρμα και σκεπάζετε με το φύλλο κρούστας που περισσεύει στα πλάγια. Σιγουρευτείτε ότι έχετε κλείσει καλά τα φύλλα.Ψήνετε για 55 – 60 λεπτά. Μόλις κρυώσει, ξεφορμάρετε.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK