LIVE

Κορωνοϊός

Προσοχή! Η ψησταριά μπορεί να κάνει κακό στην καρδιά σου

bbq

Στην Ελλάδα τιμάμε συχνά την ψησταριά και ειδικά τους ζεστούς μήνες, δεν χάνουμε ευκαιρία να ανάψουμε τα κάρβουνα. 

Μία νέα έρευνα όμως, έρχεται να μας κάνει να ξανασκεφτούμε σοβαρά αυτή τη συνήθεια.

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Νότιας Αυστραλίας, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Gyeongsang της Νοτίου Κορέας και δημοσιεύτηκε στο Nutrients, η κατανάλωση κόκκινου κρέατος μαγειρεμένου σε υψηλή θερμοκρασία συνοδεύεται από αύξηση μιας πρωτεϊνικής ένωσης που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου! Επιπλέον, μπορεί να επιφέρει επιπλοκές σε ασθενείς με διαβήτη.

Οι ερευνητές, παρακολούθησαν τα αποτελέσματα δύο διαφορετικών διατροφικών μοντέλων, ένα με υψηλή περιεκτικότητα σε κόκκινο κρέας και επεξεργασμένα προϊόντα σίτου και ένα πλούσιο σε τρόφιμα ολικής άλεσης, ξηρούς καρπούς, λαχανικά και λευκό κρέας μαγειρεμένο στον ατμό, βραστό ή σε χαμηλή φωτιά. Στόχος τους, ήταν να δουν πώς τα δύο διατροφικά μοντέλα συνδέονται με την παραγωγή τελικών προϊόντων προχωρημένης γλυκοζυλίωσης (AGEs).

Διαβάστε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης