Σοκολατένια γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας και φουντούκια

Σοκολατένια γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας και φουντούκια

Αυτή η σοκολατένια γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας και φουντούκια μπορεί να γίνει το αγαπημένο πρωινό των παιδιών την Κυριακή.

galatopita_me_fillon
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα ή στις αντιστάσεις. Παράλληλα, σε μια μεσαία κατσαρόλα προσθέτετε το γάλα, τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι και ζεσταίνετε σε μέτρια θερμοκρασία. Μαγειρεύετε για περίπου 2 – 3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι γίνει μια κρέμα πηχτή όπως αυτή του γαλακτομπούρεκου.

Σε ένα multi προσθέτετε τα φουντούκια και το κράνμπερις και αλέθετε ελαφρώς. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτετε την κουβερτούρα (σε κομμάτια), το βούτυρο και τα . φουντούκια και ανακατεύετε καλά. Μόλις ομογενοποιήθεί το μίγμα, προσθέτετε τα αβγά (που τα έχουμε χτυπήσει σε ένα μπολ) ανακατεύοντας γρήγορα.

Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με σιμιγδάλι ένα ταψί ή πυρέξ περίπου 25 x 35 εκ. και απλώνετε ομοιόμορφα το πρώτο φύλλο κρούστας. Βουτυρώνετε καλά και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.

Τέλος, αδειάζετε την κρέμα και απλώνετε ομοιόμορφα. Τυλίγετε τα φύλλα κρούστας στο εσωτερικό του ταψιού.Με ένα πινέλο αλείφετε το αβγό στην επιφάνεια της κρέμας και ψήνετε στο φούρνο για 40 – 45 λεπτά.

Αφήνετε τη γαλατόπιτα να κρυώσει για τουλάχιστον 1.30 ώρα, έτσι ώστε να μπορέσετε να την κόψετε χωρίς να διαλυθεί.

Βρείτε τις αναλογίες και τα υλικά της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης