Bao buns με χοιρινό και λάχανο

Bao buns με χοιρινό και λάχανο

Με την ευκολία που έχουν να υποδέχονται αμέτρητες γεμίσεις, αλλά και με την αφράτη και απαλή γεύση τους, τα bao buns έχουν μπει για τα καλά στο παιχνίδι του φαγητού του δρόμου.

bao-bunsNET
Καθαρίζετε το κρεμμύδι χωρίς να κόψετε τελείως τη ρίζα. Το κόβετε στη μέση κάθετα, έτσι ώστε να μπορέσει να κρατηθεί σε ολόκληρα κομμάτια και να αφαιρεθεί μετά.

Σε μια κατσαρόλα που χωράει το κρέας μέχρι το 1/3, ρίχνετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι από την κομμένη μεριά και το αφήνετε να πάρει σκούρο χρώμα, στα όρια του καμένου. Ρίχνετε το χοιρινό κότσι και νερό να το σκεπάζει 2 δάχτυλα πιο πάνω. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, δίνετε μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και κλείνετε ελαφρώς με καπάκι. Βράζετε μέχρι το κρέας να διαλύεται (αν χρειαστεί, προσθέτετε επιπλέον νερό).

Αφαιρείτε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη δάφνη, και χωρίς να σκεπάσετε με το καπάκι βράζετε σε δυνατή φωτιά, για να δέσει η σάλτσα και να πάρετε ένα κρέας σε χοντρές ίνες με πυκνή σάλτσα (ό,τι περισσέψει μαζί με το ζουμί του το πιέζετε σε ένα τάπερ στο ψυγείο και voila: χοιρινός καβουρμάς!). Προτού το χρησιμοποιήσετε για τα ψωμάκια σας, προσθέτετε σταγόνες λεμονιού κατά βούληση.

Για το λάχανο: Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι (ή γουόκ) να κάψει και ρίχνετε το σησαμέλαιο. Προσθέτετε το σουσάμι, ανακατεύετε για 3-4 δευτερόλεπτα και προσθέτετε το κρεμμύδι. Σοτάρετε για μερικά δευτερόλεπτα και προσθέτετε το λάχανο. Σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι το λάχανο να αρχίσει να παίρνει ένα ελαφρύ χρώμα στις άκρες (αν χρειάζεται, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο). Ανακατεύετε μέσα το σουσάμι και την πιπερίτσα τσίλι και αφήνετε στην άκρη.

Βάζετε 1 κουτ. σούπας από το χοιρινό στα ψωμάκια, από πάνω το λάχανο, σουσάμι και φρέσκο κρεμμύδι και σερβίρετε.

Δείτε τα υλικά της συνταγής και τις αναλογίες τους στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης