Βίδες με χωριάτικη σαλάτα

Βίδες με χωριάτικη σαλάτα

Μία διαφορετική χωριάτικη σαλάτα με βίδες, που μπορεί να αντικαταστήσει και γεύμα.

vides
Βράζετε τις βίδες αλ ντέντε σε άφθονο αλατισμένο νερό, τις στραγγίζετε και τις αφήνετε κατά μέρος.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο για μισό λεπτό, μέχρι απλώς να σκορπίσει το άρωμά του στο λάδι. Το πετάτε και ρίχνετε στο τηγάνι τα ντοματίνια, αλάτι και πιπέρι.

Τα σοτάρετε για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να ζαρώνει η φλούδα τους. Σβήνετε με το βαλσαμικό ξίδι, ανακατεύετε απαλά και αποσύρετε από τη φωτιά.

Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνετε τις βίδες και τα σοταρισμένα ντοματίνια, μαζί με τη σάλτσα του τηγανιού.

Προσθέτετε τη φέτα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις λιαστές ντομάτες, την κάππαρη, τις ελιές, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και αφήνετε τη σαλάτα να κρυώσει καλά και να αναμιχθούν τα αρώματά της. Τη σερβίρετε κρύα.

Βρείτε τις αναλογίες και τα υλικά της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ