Κολοκυθάκια γεμιστά με κρέμα αβγολέμονο

Κολοκυθάκια γεμιστά με κρέμα αβγολέμονο

Τα κολοκυθάκια με αβγολέμονο είναι υπέροχα και οι καλοφαγάδες τα λατρεύουν! Δοκιμάστε τα με κρέμα αβγολέμονο, όπως ακριβώς τα σερβίρουν στην αγαπημένη μου ταβέρνα!

Kolokithakia-gemista-avgolemono
Αδειάζετε τα κολοκυθάκια από την ψίχα τους με ένα κουταλάκι, κρατάτε 150γρ. από αυτήν και την ψιλοκόβετε.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τον κιμά με το κρεμμύδι μέχρι να αλλάξει χρώμα και να στεγνώσει. Εκτός φωτιάς προσθέτετε στον κιμά το ρύζι, τα κρεμμυδάκια, την ψίχα από τα κολοκυθάκια που κρατήσατε, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το σκόρδο, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.

Γεμίζετε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο σε πλασωτέ κατσαρόλα, προσθέτετε τον ζωμό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Σιγομαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, αφήνοντας το φαγητό με ζουμί που θα σας χρειαστεί για την κρέμα αβγολέμονο.

Αβγολέμονο: Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύετε 300ml κρύο ζωμό από το φαγητό, το κορν φλάουρ, αλάτι και πιπέρι, προσθέτετε τους κρόκους χτυπημένους και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει το αβγολέμονο. Προσθέτετε τον χυμό των λεμονιών, χτυπάτε ώστε να ομογενοποιηθούν και περιχύνετε τα κολοκυθάκια.

Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης