LIVE

Κορωνοϊός

Σεβίτσε γαρίδας σαν «σαγανάκι»

mikri-ceviche-garidas-saganaki

Μια καλοκαιρινή εκδοχή ενός ελληνικού πιάτου με Nikkei επιρροές, πολύ πιο δροσερό από την κλασική του εκδοχή, γεμάτο αρώματα και εντάσεις στη γλώσσα, ιδανικό για τα καλοκαιρινά ούζα και τσίπουρα.

Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κελύφη κρατώντας τα κεφάλια. Χαράζετε την πλάτη οριζόντια και αφαιρείτε το εντεράκι.

Στερεώνετε ένα μεγάλο σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ. Εκεί ρίχνετε τα κεφάλια και τα πιέζετε με την ανάποδη ενός κουταλιού ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτετε στο μπολ τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε. Αλατίζετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε και αυτές στο μπολ ανακατεύοντας καλά. Τις αφήνετε για 10-15 λεπτά.

Στο μεταξύ, ανακατεύετε την τριμμένη ντομάτα με τα μυρωδικά, τις πιπεριές, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον πελτέ και αλατίζετε.

Σε μια πιατέλα που χωράει τις γαρίδες σε μονή στρώση απλώνετε τη μισή σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσατε. Τοποθετείτε τις γαρίδες και απλώνετε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα. Τυλίγετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 30 λεπτά ή μέχρι 1 ώρα και 30 λεπτά. Σερβίρετε περιχύνοντας με το ελαιόλαδο, τη φέτα τριμμένη και πιπέρι.

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr 
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης