Σεβίτσε γαρίδας σαν «σαγανάκι»

Σεβίτσε γαρίδας σαν «σαγανάκι»

Μια καλοκαιρινή εκδοχή ενός ελληνικού πιάτου με Nikkei επιρροές, πολύ πιο δροσερό από την κλασική του εκδοχή, γεμάτο αρώματα και εντάσεις στη γλώσσα, ιδανικό για τα καλοκαιρινά ούζα και τσίπουρα.

mikri-ceviche-garidas-saganaki
Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κελύφη κρατώντας τα κεφάλια. Χαράζετε την πλάτη οριζόντια και αφαιρείτε το εντεράκι.

Στερεώνετε ένα μεγάλο σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ. Εκεί ρίχνετε τα κεφάλια και τα πιέζετε με την ανάποδη ενός κουταλιού ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτετε στο μπολ τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε. Αλατίζετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε και αυτές στο μπολ ανακατεύοντας καλά. Τις αφήνετε για 10-15 λεπτά.

Στο μεταξύ, ανακατεύετε την τριμμένη ντομάτα με τα μυρωδικά, τις πιπεριές, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον πελτέ και αλατίζετε.

Σε μια πιατέλα που χωράει τις γαρίδες σε μονή στρώση απλώνετε τη μισή σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσατε. Τοποθετείτε τις γαρίδες και απλώνετε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα. Τυλίγετε με μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 30 λεπτά ή μέχρι 1 ώρα και 30 λεπτά. Σερβίρετε περιχύνοντας με το ελαιόλαδο, τη φέτα τριμμένη και πιπέρι.

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης