LIVE

Κορωνοϊός

Σουτζουκάκια με 2 κιμάδες και πικάντικη κρασάτη σάλτσα

soutzoukakian

Τα αγαπημένα μας σουτζουκάκια εδώ φτιάχνονται με 2 κιμάδες και σερβίρονται με πικάντικη κρασάτη σάλτσα. 

Για τα σουτζουκάκια: Σε ένα μπολ ζυμώνετε τα δύο είδη κιμά για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τα αβγά, τη φρυγανιά, το σκόρδο, το κύμινο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε καλά το μίγμα με τα χέρια. Πλάθετε τα σουτζουκάκια στο παραδοσιακό σχήμα.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζετε τα σουτζουκάκια σε δόσεις, για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις μεριές. Βγάζετε τα σουτζουκάκια σε μια πιατέλα με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε στην άκρη.

Για τη σάλτσα κρασιού: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά να ξανθίσει. Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε λίγο να βγάλει το άρωμά του. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τον ζωμό και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.

Προσθέτετε την πάπρικα και το μπούκοβο. Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.

Μεταφέρετε τα σουτζουκάκια στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και μαγειρεύετε για 10 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.

Βρείτε τα υλικά και τις αναλογίες της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης