LIVE

Κορωνοϊός

Kεκάκια με βρώμη και ελαιόλαδο

kekakia-vromisNET

Αν θέλετε να υπάρχει ένα γλυκάκι στο τραπέζι του πρωινού για να συνοδεύσει τον πρώτο καφέ της ημέρας ή το γάλα των παιδιών, ας είναι αυτό.

Ρίχνετε το νερό μέσα σε ένα μπολ και διαλύετε το γιαούρτι. Προσθέτετε τις νιφάδες βρώμης και ανακατεύετε. Αφήνετε το μίγμα να φουσκώσει για 10 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Παίρνετε ένα ειδικό σκεύος με 12 υποδοχές για μάφιν και τις στρώνετε με αντικολλητικά χαρτάκια.

Μέσα σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε καλά. Ύστερα ενώνετε αυτό το μίγμα με το μίγμα της βρώμης και ανακατεύετε μέσα και τις σταφίδες.

Μοιράζετε το μίγμα στα 12 χαρτάκια πασπαλίζετε με το μούσλι και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν τα κεκάκια.

Ξεφουρνίζετε το ταψί και μετά από λίγο βγάζετε τα κεκάκια από τις υποδοχές του ταψιού μαζί με τα χαρτάκια. Αφήνετε να κρυώσουν, πασπαλίζετε με άχνη και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης