Πατατοψωμάκια και κουλούρια Θεσσαλονίκης γεμιστά

Πατατοψωμάκια και κουλούρια Θεσσαλονίκης γεμιστά

Φτιάχνουμε δύο νόστιμα, αλμυρά σνακ για το σχολείο αλλά και το γραφείο, που μας κρατούν χορτάτους με τον πιο απολαυστικό τρόπο.

patatopsomakiaNET
Για τα πατατοψωμάκια: Σε ένα μέτριο ταψί ρίχνετε το αλεύρι κάνοντας ένα βουναλάκι. Με τη γροθιά σας κάνετε μια λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνετε εκεί τα αβγά, τη σκόνη για τον πουρέ πατάτας, το αλάτι, τη ζάχαρη, το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), το γάλα και τη μαγιά. Αρχίζετε να ανακατεύετε τα υλικά με το χέρι σας, με κυκλικές κινήσεις, φέρνοντας το αλεύρι λίγο λίγο στο κέντρο με τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις ενωθούν όλα καλά (χωρίς ακόμα να έχουν γίνει ένα ομοιογενές μίγμα), τα ζυμώνετε καλά με τα χέρια για 5-6 λεπτά, μέχρι το βούτυρο σχεδόν να λιώσει και να πάρετε μια ομοιόμορφη ζύμη.

Συνεχίζετε να τη ζυμώνετε για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να γίνει μαλακή και εύπλαστη. Την πλάθετε σε μπάλα, τη βάζετε σε μια λεκάνη, σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνετε για 45-60 λεπτά σε σχετικά χλιαρό μέρος, μακριά από ρεύματα αέρα, μέχρι να φουσκώσει και σχεδόν να διπλασιαστεί σε όγκο.

Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το κασέρι, το ζαμπόν, το μαϊντανό, τα χτυπημένα ασπράδια και την πάπρικα. Αφήνετε κατά μέρος.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης