Ψαρόσουπα με ντομάτα

Ψαρόσουπα με ντομάτα

Η ψαρόσουπα δεν έχει εποχή. Ειδικά αν της προσθέσουμε ντομάτες και γαρίδες ή θαλασσινά, τότε μιλάμε για ένα υπέροχο καλοκαιρινό πιάτο που θα λατρέψουν όλοι!

MIKRI-Psarosoupa-me-ntomata-_1_
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα καρότα, τα σκόρδα, το σέλινο για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Σβήνετε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο, το θυμάρι και πιπέρι και βράζετε για 10 λεπτά. Πολτοποιείτε τη σάλτσα επιτόπου με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στο μπλέντερ.

Στο μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε το ψάρι σε ένα λίτρο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Το βγάζετε με πια τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα και σουρώνετε τον ζωμό σε ένα μπολ.

Ρίχνετε τον ζωμό του ψαριού στο σκεύος με τη σάλτσα και βράζετε την ψαρόσουπα για 15 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτετε τις γαρίδες, δοκιμάζετε και αλατίζετε ανάλογα. Βράζετε για 2-3 λεπτά και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Σερβίρετε την ψαρόσουπα σε χλιαρή θερμοκρασία, αφού την πασπαλίσετε με μαϊντανό και επιπλέον θυμάρι, με φιλέτο ψαριού, γαρίδες και λίγο ωμό ελαιόλαδο.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης