LIVE

Κορωνοϊός

hounkiar-beyenti__2_

Αν αγαπάτε τη μελιτζάνα, δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή της Τούρκικης Κουζίνας.

Πλένετε τις μελιτζάνες χωρίς να κόψετε το κοτσάνι. Τις τρυπάτε παντού με ένα πιρούνι και τις αλείφετε με λίγο λάδι. Τις ψήνετε στο γκριλ γυρίζοντάς τες από όλες τις πλευρές, μέχρι να μαλακώσει η εσωτερική σάρκα.

Τις τοποθετείτε σε ταψί και τις σκεπάζετε με μια πετσέτα για λίγη ώρα. Τις αφήνετε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε αφαιρώντας τους σπόρους που πιθανόν να έχουν και στη συνέχεια τις κάνετε πουρέ.

Φτιάχνετε την μπεσαμέλ. Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια κατσαρόλα και προσθέτετε το αλεύρι. Το ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτετε το γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα για να μη σβολιάσει και μέχρι να πήξει η κρέμα.

Προσθέτετε τον πουρέ, το τυρί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Κρατήστε το ζεστό μέχρι να σερβίρετε.

Bρείτς τις αναλογίες και τα υλικά της συνταγής στο Οlivemagazine.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης