Παγωτό φιστίκι με εσάνς πικραμύγδαλο

Παγωτό φιστίκι με εσάνς πικραμύγδαλο

Στη δροσιά και τη γλύκα του παγωτού -ειδικά του σπιτικού- δεν αντιστέκεται κανείς. Φτιάχνουμε λοιπόν παγωτό φιστίκι και προτείνουμε να διπλασιάσετε τη δόση γιατί θα εξαφανιστεί σε χρόνο dt!

NET-PAGOTO
Βάζετε τα φιστίκια στο μπλέντερ με λίγη από τη ζάχαρη και τα χτυπάτε να γίνουν σαν πούδρα.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα με το μίγμα των φιστικιών και το άρωμα πικραμύγδαλου και το βάζετε στη φωτιά να ζεσταίνεται.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αβγών με την υπόλοιπη ζάχαρη, το κορνφλάουρ και λίγη από την κρέμα γάλακτος.

Ρίχνετε το μίγμα των αβγών στο μίγμα του γάλακτος μαζί με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα.

Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, μεταφέρετε την κρέμα σε μπολ κι αφού κρυώσει τη βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

Βάζετε το μίγμα στην παγωτομηχανή και το παγώνετε. Το μεταφέρετε σε μπολ μεταλλικό και το αφήνετε στην κατάψυξη. Σερβίρετε κόβοντας με το σκουπ μπάλες παγωτού που βάζετε σε μπολ ή ποτήρια. Διακοσμείτε με ψιλοκομμένη και ψημένη ψίχα φιστικιού.

Κλείσιμο
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης