LIVE

Κορωνοϊός

Σαρδέλες µε ντοµάτα στο φούρνο

NETsardeles-_1_

Εκτός από πλακί, η παρεξηγημένη σαρδέλα ψήνεται απλά μόνο µε ντοµάτα στον φούρνο που της δίνει όχι µόνο γεύση, αλλά και εξισορροπεί τη λιπαρότητά της.

Ψιλοκόβετε τις ντομάτες και τις ρίχνετε σε μπολ με το σκόρο. Προσθέτετε ό,τι μυρωδικό έχετε (ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι), το χυμό του λεμονιού, λίγο μπούκοβο γλυκό ή καυτερό, αλάτι και πιπέρι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις. Σε ένα ταψί στρώνετε τις μισές ντομάτες, επάνω τοποθετείτε τις σαρδέλες, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τις υπόλοιπες ντομάτες. Προσθέτετε το κρασί και περιχύνετε με ελαιόλαδο.

Ψήνετε τις σαρδέλες στο φούρνο για 20 – 25 λεπτά (ανάλογα µε το μέγεθος της σαρδέλας). Ιδανικό ταίριασμα κάνει με τσιγαριαστά χόρτα και επιπλέον μπόλικο σκορδάκι.

Δείτε τα υλικά της συνταγής και τις αναλογίες τους στο Olivemagazine.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης