Παπαρδέλες με βλίτα, ντοματίνια και ξινομυζήθρα

Παπαρδέλες με βλίτα, ντοματίνια και ξινομυζήθρα

Καλοκαιρινή, χορτοφαγική μακαρονάδα με σάλτσα από βλίτα και ντοματίνια.

NET-papardeles-me-vlita-_-ntomatinia
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά αλ ντέντε (για 1-2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας), τα στραγγίζετε και τα διατηρείτε στην άκρη, μαζί με 1 φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν.

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει λίγο, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για μισό λεπτό ακόμα. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνετε τα βλίτα και τα ντοματίνια και ανακατεύετε καλά. Μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν και να πέσει ο όγκος τους. Προσθέτετε την ξινομυζήθρα, τη μουστάρδα και το γάλα. Αλατίζετε, ανακατεύετε πολύ καλά και χαμηλώνετε τη φωτιά (από μέτρια σε χαμηλή). Μαγειρεύετε για 5-10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτετε τις παπαρδέλες και το νερό που κρατήσατε και ανακινείτε την κατσαρόλα ή ανακατεύετε ελαφρά. Πασπαλίζετε με τα πιπέρια και σερβίρετε αμέσως.

Δείτε τα αναλυτικά υλικά της συνταγής και τις αναλογίες στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης