Μαγειρεύουμε γιουβέτσι με μύδια

Μαγειρεύουμε γιουβέτσι με μύδια

Το χωριάτικο λουκάνικο και εν γένει το μεταποιημένο χοιρινό κρέας που έχει αρκετά λιπαρά, όπως το μπέικον ή η καπνιστή πανσέτα, όταν χρησιμοποιούνται σε μικρές ποσότητες δίνουν άλλη διάσταση στα θαλασσινά προσθέτοντας «σώμα» στη συνταγή.

gioyvetsinet
Σε 1 λίτρο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε το κριθαράκι για 6’, σουρώνετε και κρατάτε ½ φλιτζάνι από το νερό. Σε μια κατσαρόλα με καπάκι σοτάρετε το λουκάνικο με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Μόλις αλλάξει χρώμα προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Σοτάρετε για 1’-2’ μέχρι το κρεμμύδι και το λουκάνικο να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα. Σοτάρετε για 2’-3’, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της και προσθέτετε τον πελτέ. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να αρχίσει να καβουρδίζεται ο πελτές.

Κατόπιν ρίχνετε τα μύδια. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το κρασί, την κανέλα και το μπαχάρι. Αφήνετε σε δυνατή φωτιά για 2’ να εξατμιστεί το αλκοόλ και κλείνετε με το καπάκι. Χαμηλώνετε τη φωτιά (από δυνατή σε μέτρια) και βράζετε για 2’. Ανοίγετε την κατσαρόλα και πετάτε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει.

Προσθέτετε το κριθαράκι, το μισό νερό που κρατήσατε από το βράσιμο, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε με κλειστή την κατσαρόλα για 6’-7’, μέχρι το κριθαράκι να τραβήξει τα υγρά και να μαλακώσει (αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα νερό από το βράσιμο). Όταν είναι έτοιμο, αφαιρείτε τα μπαχάρια, ρίχνετε το φρέσκο κρεμμύδι και το ξύσμα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Βρείτε τις αναλογίες και τα υλικά της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης