Μόστρα Μυκόνου και ταραμάς σαλάτα: Ο ουζομεζές της παρέας

mostranet

Η Μόστρα Μυκόνου είναι παραδοσιακός μεζές της Μυκόνου και εδώ τον απολαμβάνουμε με ταραμά σαλάτα.

Για τη μόστρα: Αφήνετε την κοπανιστή εκτός ψυγείου να μαλακώσει. Μουσκεύετε ελαφρά τα παξιμάδια. Τα αφήνετε να στεγνώσουν για λίγο και τα σκεπάζετε με κοπανιστή. Ρίχνετε από πάνω την τριμμένη ντομάτα και περιχύνετε με το ελαιόλαδο.

Για τον ταραμά: Ζεσταίνετε το λάδι και, ανακατεύοντας συνεχώς, μαραίνετε πρώτα το ξερό κρεμμύδι και μετά τα φρέσκα, μέχρι να μαλακώσουν. Αραιώνετε τον ταραμά σε λίγο νερό και περιχύνετε τα σοταρισμένα κρεμμύδια.

Ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Περιχύνετε με χυμό λεμονιού, σβήνετε τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως.

Βρείτε τις αναλογίες και τα υλικά της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης