Φτιάχνουμε γεμιστά ρολάκια μελιτζάνας, τον απόλυτο καλοκαιρινό ουζομεζέ

Φτιάχνουμε γεμιστά ρολάκια μελιτζάνας, τον απόλυτο καλοκαιρινό ουζομεζέ

Από τα αγαπημένα φαγητά με μελιτζάνα είναι τα ρολάκια από ψητές φέτες μελιτζάνας με γέμιση από μανιτάρια, πουρέ πατάτας, λιαστή ντομάτα και φέτα.

net-rolakia-melitzanas_2
Κόβετε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες πάχους 1 εκ. και μήκους 8 εκ. Τις μουσκεύετε σε αλατισμένο νερό για περίπου 15-20 λεπτά, για να φύγει η πικρίλα τους.

Τις στραγγίζετε καλά και τις σκουπίζετε. Τις αλείφετε από κάθε πλευρά με λάδι και τις ψήνετε στο γκριλ και από τις δύο πλευρές, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Παράλληλα προσέχετε να μην καούν.

Ετοιμάζετε τη γέμιση. Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο λάδι και προσθέτετε τα μανιτάρια και τη λιαστή ντομάτα, την κανέλλα, το αλάτι και το πιπέρι. Τα αφήνετε να ψηθούν μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους, κατόπιν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Προσθέτετε το ψιλοτριμμένο ψωμί και τον πουρέ. Ανακατεύετε καλά έτσι ώστε να ενωθούν και να γίνουν ένα συμπαγές μίγμα.

Τοποθετείτε μία κουταλιά σούπας από τη γέμιση στη στενή άκρη κάθε φέτας μελιτζάνας και την τυλίγετε ρολό. Κλείνετε την άκρη με οδοντογλυφίδα και τοποθετείτε τα ρολάκια σε πυρίμαχο σκεύος, το ένα δίπλα στο άλλο.

Ρίχνετε την ψιλοκομμένη ντομάτα από πάνω και μετά πασπαλίζετε με το τυρί. Βάζετε ελάχιστο νερό στο ταψί, ίσα-ίσα να μην κολλήσει το φαγητό, ραντίζετε τα ρολάκια με λίγο λάδι και τα ψήνετε στους 180 - 200°C για 25-30 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα από πάνω το τυρί. Μπορείτε να τα σερβίρετε ως πρώτο πιάτο ή σαν κύριο πιάτο με άσπρο ρύζι και χωριάτικη σαλάτα.

Κλείσιμο
Διαβάστε τη συνταγή στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης