Ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές: Kολοκυθάκια και μελιτζάνες με ντιπ φέτας

Ο απόλυτος καλοκαιρινός μεζές: Kολοκυθάκια και μελιτζάνες με ντιπ φέτας

Ένα νόστιμο και εναλλακτικό μεζεδάκι με κολοκυθάκια, μελιτζάνες και ντιπ φέτας, που θα κάνει ωραία παρέα στο ουζάκι σας.

melitzanes_net
Κουρκούτι: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το γάλα, το αβγό, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι. Δουλεύετε με το σύρμα και προσθέτετε σταδιακά το ανθρακούχο νερό ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις για να μη χαθεί το ανθρακικό. Βάζετε το μπολ στο ψυγείο για 20’.

Τηγάνισμα: Αλατοπιπερώνετε τα λαχανικά. Βάζετε αρκετό ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βουτάτε λίγες-λίγες τις φέτες κολοκυθιών στο κουρκούτι (κρατώντας τες για λίγα δευτερόλεπτα στον αέρα να στραγγίξουν λίγο) και τις ρίχνετε στο τηγάνι. Δεν γεμίζετε το τηγάνι για να έχουν χώρο να τηγανιστούν σωστά, αλλά και να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.

Τηγανίζετε για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και τις μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί. Αφού τελειώσετε με τα κολοκυθάκια, συνεχίζετε με τις μελιτζάνες. Σερβίρεετε τα λαχανικά αμέσως με το ντιπ φέτας.

Ντιπ φέτας: Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τη φέτα με το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και το γάλα. Προσθέτετε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη κρέμα. Αδειάζετε ο ντιπ σε μπολ, προσθέτετε τον δυόσμο και ανακατεύετε.

Βρείτε τις αναλογίες και τα υλικά της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης