Το νέο τεύχος ΜΑΘΕ ΦΑΕ ΖΗΣΕ κυκλοφόρησε και μας προετοιμάζει για την εποχή που ανθίζει η φύση και η καρδιά μας!
Σογάνια Μυτιλήνης
Σογάνια Μυτιλήνης
Κρεμμυδοντολμάδες με κιμά δηλαδή. Η ονομασία του φαγητού προέρχεται από την τουρκική λέξη «σογάν» που σημαίνει «κρεμμύδι».
Βράζετε τα κρεμμύδια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και τα στραγγίζετε. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο και ξεχωρίζετε τα μεγάλα εξωτερικά φύλλα. Ψιλοκόβετε τα εσωτερικά των κρεμμυδιών που έμειναν.
Σοτάρετε τον κιμά, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μισό λάδι μέχρι να σπάσει ο κιμάς και τον σβήνετε με το κρασί.
Στραγγίζετε τις ντομάτες και κρατάτε το χυμό. Προσθέτετε τις ντομάτες στον κιμά μαζί με το μαϊντανό, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά του.
Παίρνετε ένα ένα τα φύλλα του κρεμμυδιού και τοποθετείτε λίγη γέμιση στη μέση. Τα τυλίγετε μέχρι να κλείσουν όπως τους ντολμάδες και τα τοποθετείτε στη σειρά σε πυρίμαχο σκεύος.
Χώνετε ανάμεσα στους κρεμμυδοντολμάδες τα φύλλα δάφνης, τους περιχύνετε με το χυμό της ντομάτας και το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτετε στο ταψί ένα φλιτζάνι νερό.
Ψήνετε τους κρεμμυδοντολμάδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Σοτάρετε τον κιμά, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μισό λάδι μέχρι να σπάσει ο κιμάς και τον σβήνετε με το κρασί.
Στραγγίζετε τις ντομάτες και κρατάτε το χυμό. Προσθέτετε τις ντομάτες στον κιμά μαζί με το μαϊντανό, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά του.
Παίρνετε ένα ένα τα φύλλα του κρεμμυδιού και τοποθετείτε λίγη γέμιση στη μέση. Τα τυλίγετε μέχρι να κλείσουν όπως τους ντολμάδες και τα τοποθετείτε στη σειρά σε πυρίμαχο σκεύος.
Χώνετε ανάμεσα στους κρεμμυδοντολμάδες τα φύλλα δάφνης, τους περιχύνετε με το χυμό της ντομάτας και το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτετε στο ταψί ένα φλιτζάνι νερό.
Ψήνετε τους κρεμμυδοντολμάδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα