Σογάνια Μυτιλήνης

Κρεμμυδοντολμάδες με κιμά δηλαδή. Η ονομασία του φαγητού προέρχεται από την τουρκική λέξη «σογάν» που σημαίνει «κρεμμύδι».

nετ-sogania
Βράζετε τα κρεμμύδια σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και τα στραγγίζετε. Αφήνετε να κρυώσουν λίγο και ξεχωρίζετε τα μεγάλα εξωτερικά φύλλα. Ψιλοκόβετε τα εσωτερικά των κρεμμυδιών που έμειναν.

Σοτάρετε τον κιμά, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο στο μισό λάδι μέχρι να σπάσει ο κιμάς και τον σβήνετε με το κρασί.

Στραγγίζετε τις ντομάτες και κρατάτε το χυμό. Προσθέτετε τις ντομάτες στον κιμά μαζί με το μαϊντανό, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά του.

Παίρνετε ένα ένα τα φύλλα του κρεμμυδιού και τοποθετείτε λίγη γέμιση στη μέση. Τα τυλίγετε μέχρι να κλείσουν όπως τους ντολμάδες και τα τοποθετείτε στη σειρά σε πυρίμαχο σκεύος.

Χώνετε ανάμεσα στους κρεμμυδοντολμάδες τα φύλλα δάφνης, τους περιχύνετε με το χυμό της ντομάτας και το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτετε στο ταψί ένα φλιτζάνι νερό.

Ψήνετε τους κρεμμυδοντολμάδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.

Κλείσιμο
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης