LIVE

Κορωνοϊός

Τα ψάρια του καλοκαιριού

kolioi-nik

Κάθε ψάρι στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο λέει η λαϊκή ρήση και όχι άδικα. Γι’ αυτό σας παραθέτουμε τα ψάρια που το καλοκαίρι είναι στην καλύτερη στιγμή τους, ξεκινώντας φυσικά από τον κολιό.

Δεν υπάρχει καλύτερο ψάρι από τον κολιό αυτή την εποχή του χρόνου. Κολυμπάει στις ελληνικές θάλασσες από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, αλλά ειδικά τον Αύγουστο ανεβαίνει στα ρηχά και η αλιεία του γίνεται ευκολότερη. Νόστιμο και λιπαρό ψάρι, με μεγάλη περιεκτικότητα σε Ω 3 λιπαρά, σελήνιο και βιταμίνη Β12. Μαγειρεύεται κυρίως ψητός στο φούρνο με ντοματούλα και κρεμμυδάκι ή στα κάρβουνα σερβιρισμένος με ρίγανη και ωραίο λαδολέμονο.

Αθερίνα
Μικρό, πεντανόστιμο ψαράκι της διάσημης οικογένειας των αθερινιδών και του ιστορικού γένους των κεφάλων. Έχει μήκος μέχρι 5εκ. περίπου, μετακινείται σε κοπάδια και «συχνάζει» συνήθως στα λιμάνια και σε όρμους, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες. Ψαρεύεται μαζικά με ειδική απόχη, την μπέντουλα, και το πολύ λεπτό αθερινόδιχτο. Η αθερίνα γίνεται εξαιρετική στο τηγάνι ελαφρώς αλευρωμένη, αλλά σε κάποια νησιά θα τη βρείτε και σε εκδοχή αθερινόπιτας, όπου μπαίνει στο τηγάνι μαζί με κρεμμύδια σχηματίζοντας μια τραγανή και στρογγυλή πίτα.

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης