Αλμυρή τούρτα με τυριά και γλάσο ντομάτας

Αλμυρή τούρτα με τυριά και γλάσο ντομάτας

Αυτή η αλμυρή τούρτα αποτελεί έναν συνδυασμό από: κλασική χωριάτικη σαλάτα, κρητικό ντάκο και cheesecake

almiri_tourta_me_tiria_k_glaso_ntomatas_netIMG_0329
Ετοιμάζετε τη βάση. Ανακατεύετε τα υλικά της βάσης και στρώνετε το μίγμα ομοιόμορφα στο πάτο του ταψιού που έχετε αλείψει με λίγο λάδι. Το βάζετε στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να παγώσει.Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη στρώση τυριού: Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μίξερ καλά μέχρι να γίνει ένα λείο, κρεμώδες μίγμα.

Βγάζετε τη βάση από την κατάψυξη και στρώνετε από πάνω το μίγμα τυριών. Ψήνετε σε προθερμασμένο χαμηλό φούρνο στους 170oC για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να πήξει καλά και να πάρει ελάχιστο χρώμα. Αφήνετε να κρυώσει καλά.

Ετοιμάζετε το γλάσο: Ζεσταίνετε το λάδι σε τηγάνι και προσθέτετε το σκόρδο. Μόλις βγάλει το άρωμά του το αφαιρείτε. Αυξάνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα ντοματίνια και τα σοτάρετε μέχρι να καλυφθούν με το λάδι και να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους.

Προσθέτετε το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε λίγο και προσθέτετε το πετιμέζι ροδιού. Μόλις ενσωματωθεί σβήνετε τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσει και το στρώνετε πάνω από τη στρώση τυριού. Τοποθετείτε την τούρτα στο ψυγείο και αφήνετε για 2-3 ώρες τουλάχιστον να κρυώσει και να δέσει.

Για να σερβίρετε, ανοίγετε τη σούστα του ταψιού και τοποθετείτε την τούρτα σε πιατέλα. Σκορπάτε από πάνω τα φύλλα βασιλικού και κόβετε την τούρτα σε τρίγωνα κομμάτια.

Βρείτε τις αναλογίες και τα υλικά στο Οlivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης