Πουγκάκια κρέπας με κοτόπουλο, κολοκυθάκια και γραβιέρα

Πουγκάκια κρέπας με κοτόπουλο, κολοκυθάκια και γραβιέρα

Γεμίζουμε τις κρέπες με αρωματική γέμιση από κοτόπουλο, κολοκυθάκια και γραβιέρα και έχουμε το τέλειο ορεκτικό!

KrepesNet
Για τις κρέπες: Μέσα σε λεκανίτσα χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με το γάλα, το λάδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτετε το αλεύρι σταδιακά, εξακολουθώντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.

Για τη γέμιση: Αλατοπιπερώνετε τα κυβάκια του κοτόπουλου, τα πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και τα ανακατεύετε καλά. Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και, όταν κάψει καλά, προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο και το κοτόπουλο. Το σοτάρετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές και το βγάζετε στην άκρη.

Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια. Τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν και ξαναρίχνετε στο τηγάνι το κοτόπουλο. Ανακατεύετε για λίγο, προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό του λάιμ και δίνετε μια βράση ακόμη. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι και το αβγό (τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου), ανακατεύετε και τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά. Ρίχνετε το δυόσμο και τον άνηθο και τέλος το τριμμένο τυρί. Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε ανάλογα.

Ζεσταίνετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι (διαμέτρου 20εκ.) και το αλείφετε με μισό κουταλάκι του γλυκού βούτυρο. Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνετε λίγο από το μίγμα της κρέπας και, κουνώντας το τηγάνι κυκλικά, το αναγκάζετε να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο τον πάτο του σε μια λεπτή στρώση. Όταν ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά και ροδίσει ελαφρά, τη γυρίζετε με πλαστική σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Την αδειάζετε σε ένα πιάτο. Συνεχίζετε τη διαδικασία, αραδιάζοντας τις κρέπες που ψήνετε τη μία πάνω στην άλλη, βουτυρώνοντας κάθε φορά ελαφρά το τηγάνι σας και μέχρι να τελειώσει το μίγμα.

Ζεματάτε τα φύλλα των κρεμμυδιών και τα κόβετε κατά μήκος σε κορδέλες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC, παίρνετε μία μία τις κρέπες και τοποθετείτε στο κέντρο τους από μια καλή κουταλιά γέμισης. Τις κλείνετε σε πουγκιά χρησιμοποιώντας τα κρεμμυδόφυλλα και ύστερα τις αραδιάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Τις ψήνετε για 10-15 λεπτά. Σερβίρετε τις κρέπες-πουγκάκια σαν ορεκτικό ή και κυρίως πιάτο, συνοδεύοντας με μια δροσερή πράσινη σαλάτα.

Δείτε αναλυτικά τα υλικά της συνταγής και τις αναλογίες τους στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης