Κοτόπουλο με μελιτζάνες, ντομάτες και κασέρι

Κοτόπουλο με μελιτζάνες, ντομάτες και κασέρι

Ένα πληθωρικό φαγητό που θα ταιριάξει πολύ στα μεσημεριανά τραπέζια του καλοκαιριού.

kotopoylo-me-melitzanes-kaseriNET
Για τη σάλτσα: Ζεσταίνετε καλά μια πλατιά κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 10 δευτερόλεπτα. Ρίχνετε τις ντομάτες και μαγειρεύετε για 30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρετε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον δυόσμο.

Κόβετε τα στήθη του κοτόπουλου στη μέση, οριζοντίως. Τα σοτάρετε με 20ml ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτά από την κάθε πλευρά. Δεν πειράζει που δεν θα έχουν ψηθεί εντελώς, γιατί θα ψηθούν στο φούρνο. Αλατοπιπερώνετε.

Σε τηγάνι και σε μέτρια φωτιά τηγανίζετε τις μελιτζάνες στο υπόλοιπο ελαιόλαδο και σε δόσεις, μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν. Τις μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε τον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους με λίγη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με λίγο κασέρι και κάνετε μία στρώση με μελιτζάνες και μία με λαζάνια. Ξαναβάζετε σάλτσα, κασέρι, μελιτζάνες και μετά στρώνετε κοτόπουλο. Συνεχίζετε με μελιτζάνες, σάλτσα, μελιτζάνες και κοτόπουλο. Ολοκληρώνετε με την υπόλοιπη σάλτσα και το κασέρι και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για 30-40 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα.

Δείτε αναλυτικά τα υλικά της συνταγής και τις αναλογίες τους στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης