Ντομάτες γεμιστές με πατατοσαλάτα και μαϊντανό

Ντομάτες γεμιστές με πατατοσαλάτα και μαϊντανό

Ντομάτες γεμιστές με πατατοσαλάτα και μαϊντανό, που γίνονται το ιδανικό ορεκτικό για κάθε τραπέζι

ntomata_gem_patatosalatanet
Κόβετε οριζόντια το πάνω μέρος της κάθε ντομάτας και κρατάτε τα καπάκια τους στην άκρη. Στη συνέχεια με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας αδειάζετε το εσωτερικό τους.

Κρατάτε τις πατάτες με τη φλούδα τους και τις πλένετε πολύ καλά. Τις ρίχνετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό, προσθέτετε αλάτι και τις βράζετε σε δυνατή φωτιά για 25-30 λεπτά, από τη στιγμή που το νερό θα πάρει βράση. Τις τρυπάτε με μαχαιράκι για να ελέγξετε αν έχουν βράσει και στη συνέχεια τις σουρώνετε και τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε καλά τη μουστάρδα με τη μαγιονέζα, τον χυμό από το λεμόνι και αλατοπίπερο.

Μόλις κρυώσουν οι πατάτες, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε μεγάλους κύβους. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και ανακατεύετε. Στη συνέχεια ανακατεύετε τις πατάτες με το μίγμα μαγιονέζας και προσθέτετε την κάππαρη και τις ελιές. Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σέλερι, τον μαϊντανό και τα προσθέτετε στο μπολ με τις πατάτες. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Γεμίζετε τις ντομάτες με την πατατοσαλάτα, κλείνετε με το καπάκι, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνετε αν θέλετε.

Bρείτε τις αναλογίες και τα υλικά της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης