Σουβλάκια λαχανικών και ντιπ γιαουρτιού με σχοινόπρασο

Σουβλάκια λαχανικών και ντιπ γιαουρτιού με σχοινόπρασο

Ένα ωραίο BBQ δεν χρειάζεται απόλυτα να είναι κρεατοφαγικό. Τα λαχανικά, σωστά μαριναρισμένα και κομμένα, κάνουν πολύ νόστιμα σουβλάκια. Τα απολαμβάνουμε με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού.

net-souvlakia-laxanikon-me-dip-giaourti
Για το ντιπ: Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά, σκεπάζετε και αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, να αναμειχθούν τα αρώματα των υλικών.

Για τα σουβλάκια: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, τα φρέσκα μυρωδικά, το κύμινο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Σε ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια περνάτε εναλλάξ τα λαχανικά, φροντίζοντας σε κάθε σουβλάκι να υπάρχουν όλες οι γεύσεις και τα χρώματα. Ψήνετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. γυρίζοντάς τα τακτικά για να ψηθούν από όλες τι πλευρές. Κατά διαστήματα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, τα αλείφετε με το λαδόξιδο των βοτάνων, για να μη στεγνώσουν και να πάρουν γεύσεις και αρώματα. Σερβίρετε ζεστά μαζί με το ντιπ γιαουρτιού.

Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης