Ρολάκια ντομάτας με φέτα, κουκουνάρι και βασιλικό

Ρολάκια ντομάτας με φέτα, κουκουνάρι και βασιλικό

Μπορείτε να παίξετε με διάφορες γεμίσεις, από γαύρο μαρινάτο μέχρι ρύζι για σούσι, αφού εδώ μετατρέπουμε την ντομάτα σε ένα φύλλο μέσα στο οποίο τυλίγουμε τη φέτα.

net-rolakia
Βάζετε στη φωτιά ένα κατσαρολάκι που να χωράει τις δύο ντομάτες μαζί με τόσο νερό ώστε να τις καλύπτει.

Με μυτερό μαχαίρι χαράζετε τις ντομάτες σταυρωτά με 3 χαρακιές ξεκινώντας από το κοτσάνι και φτάνοντας από την άλλη μεριά του (σαν χαρταετό) και προσέχοντας να χαράξετε μόνο τη φλούδα, όχι πολύ βαθιά. Μόλις το νερό πάρει βράση, σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα τις ντομάτες για 10-15 δευτερόλεπτα.

Τις κρυώνετε αμέσως σε μπολ με κρύο νερό και αφαιρείτε εύκολα τη φλούδα. Αφαιρείτε το κοτσάνι τους, τις γυρνάτε ανάποδα και κόβετε σε 6 κομμάτια κυδωνάτα (εκεί που χαράξατε). Με ένα μαχαιράκι, ξεκινώντας από τη μύτη, αφαιρείτε τους σπόρους και την εσωτερική σάρκα, δημιουργώντας 6 πέταλα ντομάτας.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150°C και ραντίζετε τα πέταλα με το μισό ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη. Βάζετε τις ντομάτες στον φούρνο για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να μπορούν να γυρίζουν.

Στο μεταξύ, σε μούλτι χτυπάτε τη σάρκα και τους σπόρους για 2-3 δευτερόλεπτα. Επαναλαμβάνετε για άλλες δύο φορές. Αλατίζετε ελαφρώς και τις βάζετε σε σουρωτήρι που έχετε στερεώσει πάνω από ένα μπολ (θα χρειαστείτε τα υγρά).

Βγάζετε τις ντομάτες από τον φούρνο, αφήνετε να κρυώσουν και τυλίγετε το κάθε πέταλο με 1 κομμάτι φέτα, 1 κομμάτι από το φύλλο βασιλικού και το κουκουνάρι. Βάζετε στο ψυγείο.

Κλείσιμο
Ανακατεύετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα υγρά της ντομάτας που κρατήσατε και το σκόρδο και ραντίζετε τα ρολάκια πριν από το σερβίρισμα.

Δείτε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης