Σούπα πεπόνι με βασιλικό, παγωτό γιαούρτι και γλυκό ντοματάκι

Σούπα πεπόνι με βασιλικό, παγωτό γιαούρτι και γλυκό ντοματάκι

Επιδόρπιο με χαμηλές θερμίδες χωρίς λιπαρά και πλούσιο σε βιταμίνη Α χάρη στο πεπόνι

NET-soupa-peponi
Για τη σούπα: Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε, μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο περισσότερο χυμό ανανά για πιο ρευστό αποτέλεσμα.

Για το γλυκό ντοματακι: Πλένετε τα ντοματίνια, τα ρίχνετε σε νερό που βράζει και τα αφήνετε για 30 δευτερόλεπτα. Τα βάζετε σε νερό με πάγο. Στη συνέχεια τα ξεφλουδίζετε και τα αφήνετε στην άκρη. Χαράζετε τη βανίλια στη μέση και με ένα μαχαίρι βγάζετε τους σπόρους και τα κρατάτε στην άκρη και τα δύο.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό πορτοκάλι, το μέλι, την κανέλα, το χυμό λεμόνι και το λοβό βανίλιας μαζί με τους σπόρους. Αφήνετε να πάρουν μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τα ντοματίνια και τα αφήνετε να βράσουν για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.

Κλείνετε την κατσαρόλα, την κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε τα ντοματάκια στο σιρόπι όλο το βράδυ. Μοιράζετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα, βάζετε από μια δυο μπάλες παγωτό γιαούρτι στη μέση, από πάνω βάζετε γλυκό ντοματάκι, σκορπάτε λίγες κορυφές βασιλικού και σερβίρετε αμέσως.

Βρείτε τα υλικά και τις αναλογίες της συνταγής στο Οlivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης