4 σάλτσες για BBQ

Το BBQ αγαπά τα ψητά συνοδευτικά και τις απαλές σάλτσες και αλοιφές δίπλα στα κρεατικά ή πουλερικά σας. Ετοιμάσαμε 4 προτάσεις για να επιλέξετε.

net-bbq
Για τη σάλτσα γιαουρτιού με πάπρικα: Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ σκεύος και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για τη σάλτσα aioli: Βάζετε σε ένα μπολ τον κρόκο και τη μουστάρδα και χτυπάτε καλά με το σύρμα. Προσθέτετε στην αρχή, σταγόνα σταγόνα το ελαιόλαδο και μετά με συνεχόμενη ροή, ενώ συνεχίζετε το χτύπημα με το σύρμα. Προσθέτετε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Μόλις ενωθούν με το υπόλοιπο μίγμα προσθέτετε το ξύσμα και το μυρωδικό της επιλογής σας.

Για τη σάλτσα ψητής πιπεριάς: Πλένετε καλά τις πιπεριές, τις σκουπίζετε και τις βάζετε στο BBQ να ψηθούν μέχρι να μαυρίσει και να ζαρώσει η φλούδας τους. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος γυρίζετε τις πιπεριές να μαυρίσουν σε όλες τις μεριές.

Αποσύρετε από την ψησταριά και τις βάζετε σε μια σακούλα τροφίμων. Κλείνετε καλά και αφήνετε τις πιπεριές για 10 λεπτά. Βγάζετε τις πιπεριές από τη σακούλα και αφαιρείτε την καμένη φλούδα, το κοτσάνι και τους σπόρους.

Ρίχνετε τις πιπεριές στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τις πολτοποιείτε. Σερβίρετε αμέσως.

Για τη σάλτσα καπνιστής μελιτζάνας: Πλένετε τις μελιτζάνες και τις σκουπίζετε. Τις ψήνετε στο BBQ μέχρι να καούν εξωτερικά και να πάρουν τη μυρωδιά του καπνίσματος. Τις αφήνετε για 5-10 λεπτά για να μπορείτε να τις πιάσετε χωρίς να καείτε και τις ξεφλουδίζετε καλά.

Κλείσιμο
Μεταφέρετε την ψίχα τους στο μπλέντερ και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το γιαούρτι. Πολτοποιείτε καλά.

Αδειάζετε τη σάλτσα σε ένα μπολ, προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα. Σερβίρετε αμέσως.

Δείτε τις συνταγές και τα υλικά στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης