Κολοκυθολούλουδα τηγανητά και πικάντικη μελιτζανοσαλάτα

Κολοκυθολούλουδα τηγανητά και πικάντικη μελιτζανοσαλάτα

Νόστιμο μεζεδάκι με κολοκυθολούλουδα τηγανητά και πικάντικη μελιτζανοσαλάτα, που συνδυάζεται τέλεια με ουζάκι

kolokutholoulouda_net
Για τα κολοκυθολούλουδα: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τυριά με τα μυρωδικά και πασπαλίζετε με πιπέρι. Σε δεύτερο μπολ ανακατεύετε τα υλικά για τον χυλό. Πλένετε τα κολοκυθολούλουδα και αφαιρείτε προσεκτικά τους στήμονες των λουλουδιών. Τα γεμίζετε με το μίγμα και τα κλείνετε στρίβοντας ελαφρά τα πέταλα.

Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ τηγάνι, βουτάτε τα γεμισμένα κολοκυθολούλουδα στο χυλό και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε με τσιμπίδα και τα αφήνετε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, πριν τα σερβίρετε.

Για τη μελιτζανοσαλάτα: Ψήνετε τις μελιτζάνες στο μαντέμι ή στα κάρβουνα μέχρι να μαυρίσει και να καεί η φλούδα τους και να μαλακώσουν. Τις αφήνετε να κρυώσουν σε σουρωτήρι. Τις καθαρίζετε από σπόρους και φλούδες και τις ξαναβάζετε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.

Ψήνετε τις πιπεριές στο μαντέμι ή στο γκριλ και τις ξεφλουδίζετε. Τις αφήνετε να στραγγίξουν. Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο την καυτερή πιπερίτσα. Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, αλατοπιπερώνετε και τα πολτοποιείτε βάζοντας το λάδι και το ξίδι εναλλάξ. Τη χρησιμοποιείτε σαν άλειμμα ή ντιπ για φρέσκα λαχανικά ή κριτσίνια.

Βρείτε τα υλικά και τις αναλογίες της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης