Γαστρονομικός τουρισμός: Συμμαχία τουριστικών επαγγελματιών και παραγωγών

Γαστρονομικός τουρισμός: Συμμαχία τουριστικών επαγγελματιών και παραγωγών

Πριν από λίγες ημέρες δημιουργήθηκε ένα cluster στην περιοχής της Χαλκιδικής για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων

gastronomia
Πριν από λίγες ημέρες δημιουργήθηκε ένα cluster με περισσότερες από 20 επιχειρήσεις της περιοχής της Χαλκιδικής για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, πολλά από τα οποία παρουσιάστηκαν στη γαστρονομική εκδήλωση KOUZINA που διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο (4-5 Ιουλίου) ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, οι γυναίκες των τοπικών συλλόγων της Ιερισσού ένωσαν τις δυνάμεις τους, ξεσκόνισαν τους τζελεμεντέδες που είχαν από γονείς και πεθερικά και δημιούργησαν ένα τραπέζι γεμάτο γεύσεις του παρελθόντος, συνδεδεμένες με έθιμα και συνήθειες του τόπου.
Οι καλεσμένοι λίγοι, κυρίως εκπρόσωποι του Τύπου.
Η πανδημία δεν επέτρεψε να έχει η εκδήλωση το χαρακτήρα γιορτής αλλά τα χαμόγελα περίσσευαν: «Είμαστε πολύ χαρούμενες που μας δόθηκε η ευκαιρία να θυμηθούμε παλιές συνταγές και να μαγειρέψουμε παρέα», είπε η Άννα Αϊβαζίδου, από Σύλλογο Γυναικών Ιερισσού.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης