Ξινόχοντρος με μελιτζάνες, ανθότυρο και βασιλικό

Ξινόχοντρος με μελιτζάνες, ανθότυρο και βασιλικό

Ένα νόστιμο πιάτο με ξινόχοντρο και μελιτζάνες που θα φτιάξετε τα μεσημέρια του καλοκαιριού και θα απολαύσετε με ανθότυρο και καλό ζυμωτό ψωμί.

melitzanes-xinoxontro
Ρίχνετε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ με κρύο νερό και αλάτι και τις αφήνετε για 1 ώρα να ξεπικρίσουν. Κατόπιν τις σουρώνετε και τις στεγνώνετε καλά με χαρτί κουζίνας ή μια καθαρή πετσέτα κουζίνας.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το 1 φλιτζάνι λάδι και μόλις κάψει, τηγανίζετε τις μελιτζάνες σε δύο-τρεις δόσεις μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Τις μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το πολύ λάδι.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι για 1 λεπτό, ανακατεύοντας διαρκώς με σπάτουλα. Προσθέτετε τον ξινόχοντρο, ανακατεύετε να λαδωθεί και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε τις ντομάτες και συμπληρώνετε με τόσο νερό ώστε να καλυφθεί ο ξινόχοντρος και λίγο παραπάνω.

Αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το νερό, να βράσει ο ξινόχοντρος και να χυλώσει ωραία το φαγητό, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην κολλήσει. Περίπου 2 λεπτά προτού αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε τις μελιτζάνες και αλατοπιπερώνετε ανακατεύοντας ελαφρά για να μη διαλυθούν. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα μοιράζοντας από πάνω ανθότυρο και ψιλοκομμένο βασιλικό.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης