Τα αντιοξειδωτικά ασπίδα προστασίας κατά του Αλτσχάιμερ

antioxidotika

Νέα έρευνα επιβεβαιώνει τον ρόλο των αντιοξειδωτικών στη διατροφή για την προστασία από το Αλτσχάιμερ

Ο συνδυασμός αντιοξειδωτικών με μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή μπορούν να λειτουργήσουν προληπτικά και αποτρεπτικά για τη νόσο Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας (UWA), που δημοσιεύτηκε στο Open Biology.

Ο Δρ. Gerald Veurink, που ήταν υπεύθυνος για την έρευνα εξέτασε μια σειρά αντιοξειδωτικών για να ανακαλύψει ποια ήταν τα πλέον αποτελεσματικά στην προστασία των νευρώνων στο νευρικό σύστημα του σώματος, που σχετίζονται με την νόσο.  Aυτό που διαπίστωσε ήταν, ότι συμπλέγματα φαινολικών στοιχείων με καροτενοειδή, καθώς και αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C και η βιταμίνη Ε σε υψηλές συγκεντρώσεις, ήταν πιο αποτελεσματικά στη μείωση του κινδύνου της νόσου Αλτσχάιμερ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης