Χαλβάς με γέμιση παγωτό

NET-XALVAS-ME-PAGOTO45294studiopaterakis

Μια συναρπαστική συνάντηση σιμιγδαλένιου χαλβά και παγωτού με εντυπωσιακό αποτέλεσμα.


Μουλιάζετε τις σταφίδες για μισή ώρα στο κρασί και ύστερα τις στραγγίζετε και κρατάτε στην άκρη το κρασί. Ετοιμάζετε το σιρόπι του χαλβά βράζοντας όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα για 5 λεπτά και προσθέτετε το κρασί.

Για το χαλβά: ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και καβουρντίζετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας κάθε τόσο με ξύλινη κουτάλα μέχρι να χάσει την αρχική ασπρίλα του, χωρίς να σκουρύνει πολύ.

Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφού αφαιρέσετε από το σιρόπι την πορτοκαλόφλουδα και την κανέλα το ρίχνετε στο σιμιγδάλι με προσοχή (πιτσιλάει και καίει πολύ) ανακατεύοντας με την κουτάλα. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι ο χαλβάς να αρχίσει να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.

Αφού κρυώσει λίγο, μεταφέρετε το χαλβά σε στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση. Αφήνετε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Ανακατεύετε το παγωτό με τις σταφίδες και γεμίζετε την κοιλότητα του χαλβά . Βάζετε για λίγο στην κατάψυξη και όταν θέλετε να σερβίρετε, κόβετε σε κομμάτια, προσθέτετε αν θέλετε και επιπλέον παγωτό και πασπαλίζετε προαιρετικά με τριμμένο μπισκότο.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr 
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης