LIVE

Κορωνοϊός

Κεφτεδάκια αρωματισμένα με ούζο και γκιουζλεμέδες Μυτιλήνης

keftedakia

Κεφτεδάκια και τηγανητά τυροπιτάκια. Σκέφτεστε καλύτερους μεζέδες για το ουζάκι σας;

Για τους κεφτέδες: Ζυμώνετε όλα τα υλικά εκτός και αφήνετε το μίγμα για 1-2 ώρες στο ψυγείο.

Κατόπιν, το πλάθετε σε μικρούς κεφτέδες, τους οποίους αλευρώνετε και τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Τους σερβίρετε ζεστούς ή χλιαρούς.

Για τους γκιουζλεμέδες: Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το ελαιόλαδο και αλάτι και ρίχνετε λίγο λίγο το νερό -ελαφρά χλιαρό- μέχρι να έχετε μια σφιχτή και ελαστική ζύμη. Τη χωρίζετε σε μπαλάκια, τα βάζετε σε αλευρωμένο ταψάκι και τοποθετείτε σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες. Κατόπιν, τα πασπαλίζετε με νισεστέ και τα ανοίγετε λεπτά φύλλα. Τα κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση. Βάζετε στη μέση κάθε τετράγωνου κομματιού λίγη γέμιση και διπλώνετε τις τέσσερις γωνίες προς το κέντρο, σχηματίζοντας φάκελο. Κολλάτε τις πλευρές μεταξύ τους με νερό. Αν θέλετε, τα κόβετε στρογγυλά και τα διπλώνετε σε μισοφέγγαρο.

Όταν τελειώσετε με τους γκιουζλεμέδες τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τους σερβίρετε ζεστούς.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης