LIVE

Κορωνοϊός

Σουφλέ με καρότο και πορτοκάλι

soufle_karoto-ortokali

Το κλασικό σουφλέ με τυρί γίνεται ακόμη πιο νόστιμο αν του προσθέσουμε καρότα και το αρωματίσουμε με πορτοκάλι.

Κόβετε τα καρότα σε ροδέλες και τα βράζετε σε νερό με αλάτι, για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και τα πολτοποιείτε στον πολυκόφτη.

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τον πουρέ για 1 λεπτό, ανακατεύοντας με το ξύσμα, τον χυμό πορτοκαλιού και το κόλιανδρο.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε και ρίχνετε το γάλα. Ανακατεύετε συνεχώς για 2 λεπτά, μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.

Την κατεβάζετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το τυρί, τον πουρέ και έναν έναν τους κρόκους. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνετε με πολύ απαλές κινήσεις στο μίγμα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC-200oC. Βουτυρώνετε το σκεύος και το πασπαλίζετε με τη φρυγανιά ή την παρμεζάνα. Ψήνετε το σουφλέ στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ και να τριπλασιαστεί σε όγκο.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης