Μελιτζανοπίλαφο

Εύκολο και γρήγορο βγαίνει σκέτο «γλύκισμα».

KMelitzanopilafo-_1_
Σε ένα μπολ γεμάτο κρύο νερό ρίχνετε τις μελιτζάνες, τις αφήνετε να ξεπικρίσουν για 30 λεπτά. Τις στεγνώνετε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις μελιτζάνες, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το ρύζι, τον πελτέ, τα μπαχαρικά, τη δάφνη, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε.

Προσθέτετε τον ζωμό, χαμηλώνετε τη φωτιά (από μέτρια σε χαμηλή), σκεπάζετε και βράζετε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι.

Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και τις σταφίδες. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε με μια πετσέτα και αφήνετε 10 λεπτά να απορροφήσει τους υδρατμούς. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή δυόσμο και σερβίρετε.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης