Οι κοινωνικές κουζίνες του Μάσιμο Μποτούρα γίνονται τράπεζες τροφίμων

REFETTORIO-GASTROMOTIVA_AngeloDalBo_6982-575x383

Ο Ιταλός πρωτοπόρος σεφ, που μαζί με τη σύζυγό του Λάρα Γκίλμορ, ηγούνται της πρωτοβουλίας Food For Soul, μετέτρεψε λόγω της πανδημίας τις κοινωνικές κουζίνες που έχει δημιουργήσει σε κάθε γωνιά της γης, σε τράπεζες τροφίμων.

Η δυναμική του Μποτούρα στην γαστρονομική επανάσταση των τελευταίων ετών είναι αναμφισβήτητη. Η επιρροή του στον κόσμο της γαστρονομίας και οι πρωτοβουλίες του αποτελούν πάντα σημείο αναφοράς εμπνέοντας τον κόσμο της γαστρονομίας.

Massimo Bottura: O «νοβελίστας» της ιταλικής κουζίνας

Το κίνημα που ουσιαστικά δημιούργησε για τη μείωση της σπατάλης του φαγητού ήταν και ο θεμέλιος λίθος του στησίματος των πολυσυζητημένων Refettorios σε Μιλάνο, Ρίο Ντε Τζανέιρο, Παρίσι, Μεξικό και Λονδίνο ενώ το πλάνο του εμπλουτίζεται συνεχώς.

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης