Παπουτσάκια πόρτο μπέλο

Δοκιμάστε τα μανιτάρια με τη συνταγή για «παπουτσάκια» και θα ενθουσιαστείτε!

papoutsakia-ortompelo
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150οC. Παίρνετε τα μανιτάρια και τους αφαιρείτε το κοτσανάκι, το ψιλοκόβετε και το βάζετε σε ένα μπολ. Με κουταλάκι αφαιρείτε τους σπόρους κάτω από την καμπάνα του μανιταριού και τα αλείφετε με ελαιόλαδο. Τα ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε μια κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ταυτόχρονα το κρεμμύδι, το μπέικον και το ψιλοκομμένο λουκάνικο. Όταν το μπέικον πάρει ξανθό ωραίο χρώμα ρίχνετε τον κιμά και ανακατεύετε πολύ καλά. Ρίχνετε το μπαχάρι, τη δάφνη, τον πελτέ και αλατοπιπερώνετε. Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε να απορροφηθεί το αλκοόλ.

Τέλος, ρίχνετε την ψιλοκομμένη ντομάτα, ανακατεύετε και μαγειρεύετε μέχρι ο κιμάς να τραβήξει όλα του τα υγρά. Τον αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και γεμίζετε τα μανιτάρια πιέζοντας τη γέμιση μέσα με ένα πιρούνι.

Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το αλεύρι μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε μέχρι η μπεσαμέλ να αρχίσει να δένει και να σφίγγει. Την αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το αβγό ανακατεύοντας γρήγορα. Ρίχνετε το μοσχοκάρυδο, ελάχιστο αλάτι και την ψιλοτριμμένη γραβιέρα.

Με τη βοήθεια ενός κουταλιού περιχύνετε τα γεμιστά μανιτάρια με τη μπεσαμέλ και τα ψήνετε τα παπουτσάκια στο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά περίπου και μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης