Εύκολο μπιρόψωμο σαν κέικ με επικάλυψη λαχανικών

Εύκολο μπιρόψωμο σαν κέικ με επικάλυψη λαχανικών

Μία πολύ νόστιμη συνταγή για μπιρόψωμο, που ταιριάζει πολύ στα καλοκαιρινά τραπέζια.

eukolo-mpiropsomo-san-cake
Βάζετε τις φέτες των κρεμμυδιών σε ευρύχωρο τηγάνι μαζί με λίγο νερό. Αλατίζετε. Όταν πιουν το νερό, προσθέτετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε να σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν. Ρίχνετε την πιπεριά και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη, ανακατεύοντας. Τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200oC. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε τα δύο αλεύρια με το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το θυμάρι. Προσθέτετε την μπίρα, το μέλι και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε με ένα κουτάλι μέχρι να πάρετε έναν σφιχτό χυλό. Στο τέλος ανακατεύετε μέσα και τη φέτα.

Λαδώνετε ένα ταψάκι και απλώνετε μέσα τη ζύμη σας. Ρίχνετε από πάνω το μίγμα των κρεμμυδιών και με ένα κουτάλι την απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Με την ανάποδη ενός κουταλιού την πιέζετε να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τις φέτες της ντομάτας, αλατίζετε και πασπαλίζετε με λίγο θυμάρι.

Ψήνετε το κέικ στο φούρνο για 20 λεπτά. Κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 175oC και συνεχίζετε να ψήνετε για 20 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί σε βάθος. Το ξεφουρνίζετε και, αφού κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρετε πάνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς. Σερβίρετε σε κομμάτια, πασπαλίζοντάς με φρέσκο θυμάρι.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης